Vigtig info.

Giv indeklimaet et frisk pust

Grundig udluftning er det vigtigste, man kan gøre for at få et godt indeklima. God udluftning giver et bedre indeklima, fordi den gamle, forurenede indeluft bliver udskiftet med ny, tør og frisk luft udefra. Ud over de daglige udluftninger bør man lufte ud under og efter de aktiviteter, der skaber fugt eller forurener indeluften, fx. når man gør rent, laver mad og bader. Manglende udluftning øger den relative fugtighed i boligen og det medfører bedre vækstbetingelser for husstøvmider og risiko for skimmelsvamp, samtidig ophobes de kemiske stoffer, som hjemmets genstande har afgivet.

Sådan lufter du rigtigt ud

God og rigtig udluftning kræver, at luften bliver skiftet helt ud flere gange om dagen.

Vinduet er i dag det vigtigste element til ventilation og et godt indeklima, bl.a. fordi nye huse er så tætte, at der kun kommer frisk luft ind, når vinduerne er åbne. Så åbn døre og vinduer op på vid gab, så der skabes gennemtræk i hele lejligheden to til tre gange dagligt i 5-10 minutter. Sørg også for, at der ellers er åbne døre mellem lejlighedens rum, så luften frit kan cirkulere. Når man forlader lejligheden om morgenen, er det en god ide at lade alle de indvendige døre stå åben. Det tillader at damptrykket bliver udjævnet over hele lejligheden.

Lufter du rigtigt ud, behøver du ikke bekymre dig om, hvad det koster.

Når man lufter ud 10-15 minutter, er det kun luften, der bliver kølet ned. Møblerne og væggene vil stadig have rumtemperaturen på fx. 20 grader. Derfor bliver luften i løbet af kort tid varm igen. Det går så hurtigt, at det ikke kan ses på varmeregningen. 

Jeg er for 3 uger siden fraflyttet en lejlighed i Nørresundby og jeg er meget tilfreds med den måde Krobi har behandlet mig på. Rigtig god service den periode jeg har boet i lejligheden og rigtig behageligt udflyt. Jeg har nu fået mit rest depositum - Line Andersen
Dynamic-it leverandør af webshop
Vigtig info.
  • Krobi -
  • Samsøvej 34 -
  • 8382 Hinnerup -
  • Telefon: 70 22 21 55
Krobi baggrund